Soms loopt je leven anders dan je wilt. Je komt in de problemen door schulden of verslaving. De relatie met je partner of familie loopt stuk. Je verliest je werk en je huis. Het lijkt wel of je geen grip meer hebt op je leven. Je wilt wel anders, maar het lukt niet om dit alleen op te lossen. Wat je nodig hebt, is een steuntje in de rug. Begeleiding op maat. Zodat je de dingen echt anders kunt gaan doen. Nehemia Zorg biedt hiervoor ambulante begeleiding.

Onze woonbegeleiding is voor mensen die een eigen woning hebben.

Tijdens een intakegesprek wordt besproken op welke gebieden er ondersteuning nodig is. Vervolgens wordt er samen een begeleidingsplan opgesteld met doelen waaraan gewerkt wordt. Er wordt begeleid op het gebied van ‘wonen’ en alles wat daarmee samenhangt. Bijvoorbeeld inkomensbeheer, contact met verslavingszorg of GGZ, het vinden van dagbesteding of het (uit)bouwen van een sociaal netwerk.

Ambulante begeleiding is alleen mogelijk met een indicatie van de gemeente. Als je nog geen indicatie hebt, helpen we je zo mogelijk met het aanvragen van een indicatie.

Meer weten? Bel gerust!

072 - 57 100 10

Kom langs voor een vrijblijvende kennismaking

Meer informatie of aanmelden

Een ervaringsverhaal

Je bouwt een vriendschapsrelatie op

Wilma vertelt hoe zij het contact met vrijwilliger Cora ervaart. “In 2015 leerde ik Cora kennen. We hebben goed contact met elkaar. We zien elkaar één keer per maand. ...

Lees meer

Ik ben het waard om te mogen leven.

Het verhaal van Tabitha: “Vanuit een situatie die dreigend was, kwam ik vlak voor de bevalling van mijn eerste kind wonen bij Nehemia Zorg. De plek hier geeft mij rust e...

Lees meer
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×

Nehemiazorg is onderdeel van Stichting Ontmoeting en heet vanaf nu ook Ontmoeting. Meer informatie over ons aanbod in Alkmaar en Heerhugowaard kunt u vanaf nu vinden op ontmoeting.org op hun eigen locatiepagina.

Ga naar ontmoeting.org/locaties/alkmaar
Ga naar ontmoeting.org/locaties/heerhugowaard