Wanneer er sprake is van een langdurige hulpvraag die vraagt om intensieve begeleiding kan Beschermd Thuis ingezet worden. Deze vorm van begeleiding wordt geboden in de thuissituatie. Dit kan de huidige thuissituatie zijn of een nieuwe thuissituatie. Met intensieve begeleiding wordt voorkomen dat problemen zo oplopen dat het niet meer haalbaar is om thuis te blijven wonen.

De begeleiding richt zich op het zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat gebeurt door intensief contact, begeleiding dichtbij, 24-uurs bereikbaarheid en betrokken vrijwilligers. Wanneer er meer of minder begeleiding nodig is kan er eenvoudig geschakeld worden.

Naast de begeleiding wordt veel aandacht besteed aan het sociale netwerk. Wanneer er sprake is van een klein of niet steunend netwerk, kan een Ontmoetingnetwerk deel gaan uitmaken van de begeleiding. Contacten die er zijn worden zo mogelijk betrokken bij de begeleiding, zodat een steunend netwerk wordt opgebouwd of behouden blijft.

Beschermd Thuis is alleen mogelijk met een indicatie van de gemeente. Als je nog geen indicatie hebt, helpen we je zo mogelijk met het aanvragen van een indicatie.

Meer weten? Bel gerust!

072 - 57 100 10

Kom langs voor een vrijblijvende kennismaking

Meer informatie of aanmelden

Een ervaringsverhaal

Je bouwt een vriendschapsrelatie op

Wilma vertelt hoe zij het contact met vrijwilliger Cora ervaart. “In 2015 leerde ik Cora kennen. We hebben goed contact met elkaar. We zien elkaar één keer per maand. ...

Lees meer

Ik ben het waard om te mogen leven.

Het verhaal van Tabitha: “Vanuit een situatie die dreigend was, kwam ik vlak voor de bevalling van mijn eerste kind wonen bij Nehemia Zorg. De plek hier geeft mij rust e...

Lees meer
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×