Beschermd Wonen is er wanneer je het nodig hebt om psychische en praktische ondersteuning te krijgen op alle leefgebieden met als doel zo zelfstandig mogelijk te leren leven. Je beschikt over een eigen appartement met daarin alle faciliteiten om een zelfstandig huishouden te draaien. De appartementen bevinden zich op een van de twee locaties van Nehemia Zorg in Heerhugowaard-Zuid of in de Bomenwijk. Op beide locaties is een gezamenlijke ruimte. Dat is een huiskamer waar gemeenschappelijke activiteiten plaatsvinden, zoals ontbijten, avondeten en koffiemomenten. Beschermd Wonen is er op gericht om -indien haalbaar- door te stromen naar een meer zelfstandige manier van wonen.

Op de Beschermd Wonen-locaties werkt een team medewerkers dat bestaat uit persoonlijk begeleiders, groepswerkers en vrijwilligers. Zij zijn 14 uur per dag aanwezig en we dragen zorg voor 24 uurs-bereikbaarheid. Met de persoonlijk begeleiders maak je een eigen plan met doelen waar je aan gaat werken. De groepswerkers zijn aanwezig in de huiskamer en zijn het aanspreekpunt gedurende de dag.

Mensen met psychische problematiek en/of LVB problematiek zijn welkom bij ons. Beschermd Wonen is mogelijk met een WMO indicatie voor beschermd wonen of met een WLZ indicatie(3VG, 4VG of 6VG).

Meer weten? Bel gerust!

072 - 57 100 10

Kom langs voor een vrijblijvende kennismaking

Meer informatie of aanmelden

Een ervaringsverhaal

Je bouwt een vriendschapsrelatie op

Wilma vertelt hoe zij het contact met vrijwilliger Cora ervaart. “In 2015 leerde ik Cora kennen. We hebben goed contact met elkaar. We zien elkaar één keer per maand. ...

Lees meer

Ik ben het waard om te mogen leven.

Het verhaal van Tabitha: “Vanuit een situatie die dreigend was, kwam ik vlak voor de bevalling van mijn eerste kind wonen bij Nehemia Zorg. De plek hier geeft mij rust e...

Lees meer
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×