Jongeren en jonge moeders kunnen door verschillende oorzaken heel kwetsbaar geworden zijn. En daardoor tijdelijk niet in staat zijn om zelfstandig een leven op te bouwen. De Thuishaven biedt een veilige plek aan deze jongeren en jonge moeders. Zij krijgen een jaar intensieve begeleiding om hun leven weer op de rit te krijgen. Deze begeleiding focust zich op alle dingen die in het leven nodig zijn om verder te komen. Belangrijke zaken zijn bijvoorbeeld dagbesteding (scholing of werk), het draaiend houden van een huishouden, inzicht hebben in financiën, bouwen aan een steunend sociaal netwerk, inzicht krijgen en leren omgaan met je eigen sterke en minder sterke kanten.

Integreren in de eigen wijk is een belangrijk uitgangspunt van een Thuishaven. Daarvoor werken we samen met getrainde vrijwilligers. Na een afgerond thuishaventraject stroom je uit in de wijk, eventueel met ambulante ondersteuning.

De vrijwilligers zijn een belangrijke schakel in de begeleiding. Ze zetten zich met hart en ziel in door een luisterend oor of praktische hulp te bieden. Nehemia Zorg werkt met zorgvuldig ontwikkelde, hoogwaardige vrijwilligersprogramma’s. De vrijwilligers kunnen altijd terugvallen op de expertise van Nehemia Zorg.

Meer weten? Bel gerust!

072 - 57 100 10

Kom langs voor een vrijblijvende kennismaking

Meer informatie of aanmelden

Een ervaringsverhaal

Je bouwt een vriendschapsrelatie op

Wilma vertelt hoe zij het contact met vrijwilliger Cora ervaart. “In 2015 leerde ik Cora kennen. We hebben goed contact met elkaar. We zien elkaar één keer per maand. ...

Lees meer

Ik ben het waard om te mogen leven.

Het verhaal van Tabitha: “Vanuit een situatie die dreigend was, kwam ik vlak voor de bevalling van mijn eerste kind wonen bij Nehemia Zorg. De plek hier geeft mij rust e...

Lees meer
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×

Nehemiazorg is onderdeel van Stichting Ontmoeting en heet vanaf nu ook Ontmoeting. Meer informatie over ons aanbod in Alkmaar en Heerhugowaard kunt u vanaf nu vinden op ontmoeting.org op hun eigen locatiepagina.

Ga naar ontmoeting.org/locaties/alkmaar
Ga naar ontmoeting.org/locaties/heerhugowaard