Je bouwt een vriendschapsrelatie op

Wilma vertelt hoe zij het contact met vrijwilliger Cora ervaart. “In 2015 leerde ik Cora kennen. We hebben goed contact met elkaar. We zien elkaar één keer per maand. We kletsen veel, maar gaan ook graag wandelen. We zijn vorige maand naar het strand geweest en we zijn een paar keer uit eten geweest.

Vertrouwd

Het leukste van het contact met Cora vind ik de gezelligheid, de dingen die we samen doen. Het is gewoon heel vertrouwd.

Ik vind het fijn dat Cora en mijn andere maatje christelijk zijn, want we kunnen dingen delen die met geloof te maken hebben. Vooral met mijn andere maatje praat ik veel over het geloof. Zij is positief ingesteld, over het leven in het nu en genieten. Ze heeft veel levenswijsheid. Het zijn twee verschillende vrouwen, dat vind ik leuk en boeiend! Een jaar geleden, toen het niet goed met me ging, heeft Cora aangeboden dat ik mocht bellen als ik behoefte had aan extra contact. Mijn andere maatje ken ik al zo’n vier jaar. Vroeger kregen we een rooster van de netwerkcoördinator. Nu spreken we gewoon af, bij ieder bezoek plannen we gelijk in de agenda wanneer ze weer komen. Ik kan van Cora en mijn andere maatje op aan, ze hebben nooit zomaar afgezegd. Ze houden die tijd voor me vrij. Contacten zijn een belangrijke invulling voor mij. Je bouwt toch een vriendschapsrelatie op. Ik kijk er altijd erg naar uit als ze komen. Als die twee zouden wegvallen, valt mijn netwerk uiteen en zou ik in een gat vallen, het is heel waardevol

Een netwerk voorkomt bij mij een stuk eenzaamheid. Je komt niet zo snel in een isolement terecht.”

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×