Soms loopt je leven anders dan je wilt. Je komt in de problemen door schulden of verslaving. Je thuissituatie is niet veilig, je verliest je werk of stopt met je opleiding. Je wilt wel anders, maar het lukt niet om dat alleen op te lossen. Wat je dan nodig hebt is een veilige plek en begeleiding.

Nehemia Zorg

Nehemia Zorg biedt verschillende vormen van begeleiding. Afhankelijk van de zwaarte van de zorgvraag past een bepaalde vorm van begeleiding bij je. Voor Beschermd Wonen geldt dat er sprake moet zijn van GGZ-gerelateerde problematiek. Voor de Thuishaven en ambulante begeleiding hoeft dat niet altijd.

Onze verschillende vormen van begeleiding worden gefinancierd vanuit de WMO. Cliënten hebben dan ook altijd een beschikking nodig om begeleiding te ontvangen, in welke vorm dan ook. We bieden geen crisisopvang en we hebben geen behandellocatie.

Doordat we een kleinschalige organisatie zijn, kan er snel geschakeld worden bij nieuwe ontwikkelingen en is er bij ambulante begeleiding vrijwel altijd de mogelijkheid om de begeleiding op zeer korte termijn op te starten.

Op dit moment is Nehemia Zorg actief in de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk.

Heb je een vraag? We helpen je graag!

072 - 57 100 10

Voor wie wij klaar staan

Voor zorgvragers

We bieden verschillende vormen van begeleiding. Afhankelijk van de zwaarte van de zorgvraag past een bepaalde vorm van begeleiding bij je.

Lees meer

Voor verwijzers

Een cliënt verwijzen naar Nehemia Zorg voor ambulante begeleiding, Beschermd Wonen of een plek in een Thuishaven? We bieden verschillende vormen van begeleiding.

Lees meer

Voor betrokkenen

Ken je iemand in je omgeving die mogelijk hulp nodig heeft? Neem contact op, dan kijken we samen of wij passende begeleiding bieden.

Lees meer

Voor gemeente(n)

We bieden Beschermd Wonen, ambulante begeleiding en Thuishaventrajecten aan. We zijn actief in de gemeenten Heerhugowaard,  Alkmaar en Langedijk.

Lees meer

Een ervaringsverhaal

Je bouwt een vriendschapsrelatie op

Wilma vertelt hoe zij het contact met vrijwilliger Cora ervaart. “In 2015 leerde ik Cora kennen. We hebben goed contact met elkaar. We zien elkaar één keer per maand. ...

Lees meer

Ik ben het waard om te mogen leven.

Het verhaal van Tabitha: “Vanuit een situatie die dreigend was, kwam ik vlak voor de bevalling van mijn eerste kind wonen bij Nehemia Zorg. De plek hier geeft mij rust e...

Lees meer
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×