Nehemia Zorg biedt verschillende vormen van begeleiding. Deze worden gefinancierd vanuit de WMO. Cliënten hebben dan ook altijd een beschikking nodig om begeleiding te ontvangen, in welke vorm dan ook.

Nehemia Zorg biedt geen crisisopvang en is geen behandellocatie. Wel bieden we de onderstaande begeleidingsvormen, indien gewenst kunnen Ontmoetingnetwerken hier een onderdeel van zijn.

Ambulante begeleiding

Nehemia Zorg biedt ambulante begeleiding aan volwassenen in Heerhugowaard, Alkmaar en de directe omgeving.

Beschermd Wonen

Voor aanmelding voor Beschermd Wonen moet er altijd sprake zijn van GGZ-gerelateerde problematiek. Daarbij is de minimumleeftijd 18 jaar. De Beschermd Wonen-locaties bevinden zich in Heerhugowaard. De beschikking wordt afgegeven door de (regio)gemeente Alkmaar.

Beschermd Thuis

Beschermd Thuis is gericht op volwassenen met langdurige GGZ-gerelateerde problematiek.

Thuishavens

De Thuishavens bevinden zich in Heerhugowaard en er is een Thuishaven in Alkmaar. Voor jongeren geldt een leeftijd van 18-25 jaar, waar soms van afgeweken kan worden. Datzelfde geldt voor jonge moeders. Aanmeldingen voor de Thuishavens gaan altijd in afstemming met de WMO-consulent en Nehemia Zorg.

Ontmoetingnetwerken

Sociale contacten spelen een belangrijke rol in ons leven. Familie, vrienden en kennissen zorgen voor waardering, gezelligheid en hulp in moeilijke situaties. Het gaat niet altijd om concrete steun, maar ook om het gevoel mensen te kennen, ergens bij te horen.

Sinds een aantal jaar organiseren we voor kwetsbare mensen zonder sociaal netwerk Ontmoetingnetwerken. Dit zijn georganiseerde sociale netwerken van getrainde vrijwilligers, die cliënten met multiproblematiek helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Het primaire doel is het doorbreken van het sociale isolement, een verminderde zorgbehoefte en minder kans op terugval. Een netwerk bestaat uit meerdere vrijwilligers. Een vrijwilliger geeft langdurig tijd en aandacht aan dezelfde cliënt.

Meer weten? Bel gerust!

072 - 57 100 10

Meer informatie over begeleiding of een cliënt aanmelden?

Vul het contactformulier in

Een ervaringsverhaal

Je bouwt een vriendschapsrelatie op

Wilma vertelt hoe zij het contact met vrijwilliger Cora ervaart. “In 2015 leerde ik Cora kennen. We hebben goed contact met elkaar. We zien elkaar één keer per maand. ...

Lees meer

Ik ben het waard om te mogen leven.

Het verhaal van Tabitha: “Vanuit een situatie die dreigend was, kwam ik vlak voor de bevalling van mijn eerste kind wonen bij Nehemia Zorg. De plek hier geeft mij rust e...

Lees meer
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×