Soms loopt je leven anders dan je wilt. Je komt in de problemen door schulden of verslaving. Je thuissituatie is niet veilig en de relatie met je partner of familie loopt stuk. Je verliest je vrienden en je baan. Je wilt wel anders, maar het lukt niet om dat alleen op te lossen. Wat je dan nodig hebt, is een steuntje in de rug. Nehemia Zorg wil er voor jou zijn. We kunnen je op verschillende manieren ondersteuning bieden.

Ambulante begeleiding

Heb je een eigen woning? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor woonbegeleiding. Als je dit wilt, kun je bij ons op intake komen. Tijdens het gesprek bespreken we op welke gebieden er ondersteuning nodig is. Vervolgens wordt er samen een begeleidingsplan opgesteld met doelen waaraan gewerkt wordt. We begeleiden je op het gebied van ‘wonen’ en alles wat daarbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan inkomensbeheer, contact met verslavingszorg of GGZ, het vinden van dagbesteding of het (uit)bouwen van een sociaal netwerk.

 

Beschermd Wonen

Wanneer het, als gevolg van psychiatrische problematiek, niet mogelijk is om (geheel) zelfstandig te wonen, kan Beschermd Wonen een oplossing zijn.

Beschermd Wonen biedt de mogelijkheid om zelfstandig te wonen in een veilige omgeving. Kenmerkend is dat er overdag altijd begeleiding in de nabijheid is (16 uur per dag) en dat er zelfs dag en nacht iemand bereikbaar is.

Tijdens een intakegesprek wordt besproken op welke gebieden er ondersteuning nodig is. Vervolgens wordt er samen een begeleidingsplan opgesteld met doelen waaraan gewerkt wordt. Afhankelijk van de ondersteuningsvraag wordt er een aantal afspraken per week gemaakt. Daarbij is het uitgangspunt altijd dat er wordt gekeken naar wat nog wél mogelijk is.

Onderdeel van Beschermd Wonen is ‘de huiskamer’. Een plek in het gebouw waaruit gewerkt wordt door de begeleiders en waar gezamenlijke momenten zijn waar je gebruik van mag maken. Denk aan een ontbijt, avondeten of koffie/thee momenten.

De stap naar een plek in Beschermd Wonen kan best groot zijn. Het is altijd mogelijk om een keer langs te komen, informatie te ontvangen of de locaties te bezoeken.

 

Beschermd Thuis

Als je een langdurige hulpvraag hebt, die vraagt om intensieve begeleiding, kun je in aanmerking komen voor Beschermd Thuis. Je krijgt dan hulp in je huidige of een nieuwe thuissituatie. Met intensieve begeleiding wordt voorkomen dat problemen zo oplopen dat het niet meer haalbaar is om thuis te blijven wonen.

Naast de begeleiding wordt veel aandacht besteed aan je sociale netwerk. Want soms heb je niemand meer om je heen om je te helpen. Door onze Ontmoetingnetwerken kom je in contact met mensen die je helpen om je leven weer op orde te brengen.

Meer weten? Bel gerust!

072 - 57 100 10

Kom langs voor een vrijblijvende kennismaking

Plan een intake

Een aantal persoonlijke verhalen

Je bouwt een vriendschapsrelatie op

Wilma vertelt hoe zij het contact met vrijwilliger Cora ervaart. “In 2015 leerde ik Cora kennen. We hebben goed contact met elkaar. We zien elkaar één keer per maand. ...

Lees meer

Ik ben het waard om te mogen leven.

Het verhaal van Tabitha: “Vanuit een situatie die dreigend was, kwam ik vlak voor de bevalling van mijn eerste kind wonen bij Nehemia Zorg. De plek hier geeft mij rust e...

Lees meer
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×